lifebychoice.blogg.se

Ett inre uppror eller lugn?
Dagligen har jag en inre katastof som mer eller minde händer. Känslan av att inte räcka till eller att jag inte ska vara bra nog.
 
Att finna ro inom sig själv är svårt. Att försöka finna den där tryggheten i sig själv. Alla lever vi med våra demoner. Vissa demoner sliter och drar, hur gör man då för att inte låta demonerna ta över helt i ens liv?
 
Jag vet att jag är bra, riktigt jävla bra. Men ändå så jämför jag mig konstant med andra.
"Hon är smalare" Hon är snyggare" "Hon fick en like av min pojkvän på en bild, nu blir jag ersatt" "Hon är så himla trevlig" och blablabla jag kan tjata om detta i evigheter. Grunden i det hela är en otrygghet i en själv och att man inte älskar sig själv tillräckligt mycket. Man måste hitta ett sätt att ge sig själv lika mycket kärlek som man är beredd att ge till andra. Känna sig trygg i sitt eget skinn. Älska sig själv till månen och tillbaka.
 
Men hur ger man sig all denna självkärlek? Jo genom att respektera sina mål och drömmar. Att jobba för sig själv, vara sin egen chef i livet. Visa sig ömhet och träna, träna och återigen träna på att visa sig själv kärlek. Börja ta reda på vad det är man själv vill och strunta i vad andra tycker om det.
 
Självkärlek varje dag. Vi förtjänar det.