lifebychoice.blogg.se

Vem var jag innan mitt hjärta brast?
Jag har haft en stor hjärtesorg i livet. Ifrån den där killen som jag i princip växte upp med, han jag fick barn med, min sons pappa.
 
Den hjärtesorgen som var när vi bröt upp gjorde mig till en helt annan person. Jag märker det så tydligt i min relation till min nuvarande.
 
Innan vi bröt upp så var jag så himla självständig, jag var trygg i mig själv. För jag hade skapat så mycket. Jag fick barn när jag gick första året på gymnasiet. Var hemma med honom i 1,5 år, för att sedan börja andra året på gymnasiet. Jag pluggade samtidigt som jag var mamma och gick ut med fina betyg. Yes!! Jag klarade det med bravur. För jag trodde på mig själv - jag var stark och tog ansvar. Direkt efter gymnasiet fick jag ett bra jobb, gick in med en relativt låg lön på ett föräldravikariat. Jag kämpade och kämpade, jag hade ett mål. Att bli tillsvidareanställd. Vilket jag blev 2 år senare. Dock hade jag endast gått upp 1500- kronor i lön, men jag hade ett jobb som var varaktigt. Jag fortsatte att kämpa och året därpå bytte jag tjänst på företaget och hade då från att jag började jobbet tills att jag bytte tjänst gått upp 9 000:- i lön varje månad. Samtidigt som jag har uppfostrat världens finaste lilla kille.
Nu byter jag arbetsgivare till årsskiftet och har då totalt sett gått upp 14 000:- i månadslön på 7 år. Det är ganska bra :)
 
Men.. de senaste åren har varit väldigt trassliga emotionellt sett. Jag har klarat mig bra, så länge jag inte var tillsammans med någon.
Efter min hjärtesorg efter min sons pappa som jag bröt uppp med för snart 5 år sen så har jag märkt hur det har påverkat min emotionella trygghet och min självkänsla.
 
Men, jag ska hitta tillbaka till min egen trygghet. Jag ska bli den där starka målmedvetna tjejen igen!! =) Heja mig!