lifebychoice.blogg.se

Början!
Nu börjar min nya era för en bloggkarriär. Haha nejdå skämt åsido.
Tänkte dock testa på det här med att börja skriva bort sin stress - se om det finns en psykologisk fördel i skrivandet.
En kort bakgrund om mig är att jag är en väldigt skör filur just nu. Tidigare var jag en väldigt stark och självständig tjej som visste vad hon ville ha utav livet. Jag är väl lite vilsen och försöker att hitta tillbaka till mig själv mer och mer.
Jag håller på och försöker lära mig att släppa taget om sådant som inte får mig att må bra. Försöker lära mig att se positivt på allt som händer eller vinkla det till något positivt även om det kanske är pyttelite positivitet mitt i allt elände.
 
Att jobba med sig själv är verkligen inte lätt. Man måste vrida och vända, testa och återigen testa på nytt. Jag är långtifrån klar med mig själv. Tror att detta är en livslång resa man gör.
 
Då det verkar som att min lilla kära farmor ligger för dödsbädden just nu, så tänker man lite extra... Jag tänker på tiden då hon var ung, hur det var att leva då. Den tiden då samhället knappast var så pass jämställt som det är idag. Där kvinnan var väldigt underminerad. Och nu ligger hon där, min lilla rara farmor och snart är livet slut...
 
Vilket innebär att jag har bestämt mig för att ta tag i mitt liv. Göra mitt liv till det jag vill. Fullt med upplevelser och magi. Se det fina i det lilla. Skapa mitt liv själv. MITT LIV, så som jag vill ha det. Inte följa alla dumma normer och hur folk tycker att det borde vara. Utan mitt liv ska vara fullt av glitterkorn som jag kan berätta om när jag blir gammal och sitter med mina barnbarn. Om hur just jag var den starka kvinnan som gjorde det som behagade mig, som har levt livet till fullo och som verkligen inte fastnat i en bitterhet. Älska mig själv i bitar.
 
Jag har bestämt mig för att släppa taget om det som jag inte kan styra över, för det tar mig så himla mycket onödig energi. Det är slut med att faktiskt bara sitta i soffan hela kvällarna utan det är dags för att börja återuppfinna mig från grunden. Helt klart!!
 
Nu ska jag börja röra mig ifrån jobbet. Ikväll hägrar en skön promenad med min bästa vän för att prata om allt och inget. Det är så otroligt skönt att ha en vän som man kan prata om allt verkligen.
 
Skriver innan läggdags igen / J