lifebychoice.blogg.se

Delmål i livet
I livet är det viktigt med mål. Mål som inte är omöjliga att uppnå. Men för att komma dit man vill så behöver man ofta använda sig av delmål. Så att man känner att det händer något på vägen. För de stora målen man har med sitt liv är oftast inte lätta att nå men är inte heller omöjliga. 

Mitt livshjul där jag mäter mitt liv och mående är baserat på dessa punkter- bredvid varje punkt så skriver jag vad mitt mål är just nu. Sen är tanken att jag ska utvärdera hur dessa mål går om cirka 2 veckor. 

  1. Egot (jag själv - självkärlek) - A&O i livet är att vi tycker om oss själva. Att vi värderar oss själva högt. Jag är en väldigt temperamentsfull människa och reagerar väldigt ofta med ilska när jag inte riktigt förstår eller uppfattar saker fel. Mitt mål för de kommande 2 veckorna här är att försöka ta mig tiden att se saker från en annan synvinkel innan jag reagerar impulsmässigt. Innan jag reagerar så ska jag tänka "om min bästa vän berättade om den här situationen" vad skulle jag råda denne till att göra eller säga? Så ska jag försöka göra på det sättet. För att vara snäll mot mig själv och inte behöva ångra mitt beteende. 
  • Kärlek och familj - här vill jag spendera mer qualitytime. Jag ska sitta med lillgrabben när han gör sina läxor och så ska jag se till att vi läser en liten stund tillsammans innan läggdags. Även ha så mycket spelkvällar med familjespel som möjligt! När det gäller kärleken så ska jag införa en Dejtkväll i månaden- där det bara är egentid för oss.
  • Jobb- jag har ett heltidsjobb med en bra lön. Här måste jag bara hitta lyckan igen. Och hur gör man det? Hitta en struktur och mål att jobba efter. Ta mig tid att lära då jag är på en ny arbetsplats.
  • Pengar- oj ett hett ämne. Det senaste året har jag varit en mer slösa. Så kommande månad går till att vara en spara. Vi har mycket inplanerat bland annat 2 st semesterresor senare i år. 
  • Vänner- här behöver jag steppa upp lite. Här ska jag ringa en god vän eller 2 minst en gång i veckan. Börja vara lite mer drivande för att få till lite träffar. Behöver lite annat umgänge förutom familjen och arbetskamrater.
  • Fysiskt - träning. Oj här måste jag hitta något som gör det kul igen. Jag ska börja träna med min andra hälft 2 grr i veckan (gymmet) samt försöka få till 3 st konditionspass. Där räknas även pw in! 

Nog med mål för denna gång 😊 håll tummarna för mig! 

(null)