lifebychoice.blogg.se

Skön trött känsla.
Såhär en fredagkväll när jag är härligt trött på ett bra sätt. När man har haft en mysig kväll hemma med barnet och nu när han sover så sött så får man lite egentid. 

Mannen är på fest och har sin egentid. Han tycker väldigt mycket om det sociala. Där är vi rätt så olika. För mig är den bästa fredagskvällen där man bara är hemma och kommer till ro efter en jobbvecka. Jag är såklart också väldigt social av mig, men med tanke på att jag träffar otroligt mycket folk på jobbet så är det skönt att bara få starta helgen med att bara vara. 

Till något helt annat, jag har snöat in helt på ämnet personlig utveckling. Jag har under senaste halvåret haft en så otroligt dålig relation till mig själv, och min relation till mig själv påverkar ju alla mina andra relationer speciellt till dom som står mig närmast. 

Utifrån min dåliga självkänsla så har jag många gånger lyckats såra min andra hälft. Just nu försöker jag att se på mig själv som någon som står utanför och ser på mig. Och då ser inte jag en person som jag vill vara. 

Trots allt jag läst och lyssnat på så är jag bara lite kluven över vart jag ska börja någonstans.. 
Just nu tänker jag på frågeställningen - hur är en person som älskar sig själv? 
Hur definierar jag en människa som älskar sig själv? 

Det första jag tänker på är att man tar hand om sig själv, man hittar tid för träning. Man har sitt eget liv och sitter inte fast i någon annan. Man vet att man är nog och utstrålar självsäkerhet. Man sätter egna gränser och lyssnar på sin kropp. Man försöker inte förändra någon annan för att man känner att man tappar kontrollen. 

Därför har jag aktivt börja välja att släppa kontrollen och börja lita på mig själv. Och så som jag litar på mig själv förutsätter jag att andra litar på mig och jag i min tur litar på dom. Jag har börjat lyssna på min kropp, känner efter vad den behöver. Som exempelvis så ska jag om en liten stund gå och lägga mig för att kroppen är rätt så utmattad efter en veckas jobb. Skulle inte ha hänt för några veckor sen. Haha 😊 

Jag har tänkt att jag ska börja publicera lite peppande citat i samband med mina inlägg. Lite om hur jag vill förändra mitt mindset och leva efter. 

Såhär lyder det första: 

(null)


Efter mina reflektioner för kvällen så säger jag kram och god natt 💕