lifebychoice.blogg.se

Vem är jag.
En frågeställning som dyker upp ofta i mitt huvud är "vem är jag?" "Är jag den personen jag vill vara och lever jag efter det?". 

Och när jag ska sätta ord på vem jag är så använder jag ofta negativa uttryck som exempelvis: Tjock och ful. 

När man är i en relation som jag är och man själv anser att man ser ut på ett visst sätt så är det svårt att ta emot komplimanger från den man lever med.. Jag kan bara gå till mig själv och vet att jag stöter bort min pojkväns kommentarer som "vad fin du är älskling", "du är sexig", "Gud vad snygg du är idag" - för jag ser det inte själv. Utan jag ser mig själv som ful och tjock. Och kan då inte ta in hans ord och tacka. I en relation så handlar det om ge och ta. Han ger komplimanger som jag sen stöter bort. Och sen gnäller jag på att han inte säger något. 

Men när jag tänker efter så är det inte så kul att ge en komplimang till någon som inte kan ta in det som sägs utan man lägger en spydig kommentar istället. Så jag tror ärligt på att man skulle få höra orden man vill höra oftare om man kan tacka och ta emot med ett leende. Bara en reflektion.. 

Så i min egen utveckling, vad ska jag göra för att få bukt med hur jag ser på mig själv för att få en bättre relation till min andra hälft? 

  • På morgonen när jag står framför spegeln och tänker "Gud vad tunt hår jag har - jag önskar att jag hade tjockt hår" "åh nej jag har fått acne, fan vad ful jag är som fortfarande får finnar" "om mina ögonbryn ändå hade varit tätare och fint formade". Så ska jag titta mig själv i spegeln och säga vad fin du är idag. Vara tacksam för att just jag är jag för det finns ingen annan av just mig. 
  • När jag klär mig ska jag istället för att slänga ord som "jag ser så tjock ut i det här" tänka och säga "Vilka fina former du har" och sen sätta på mig det jag tänkt från början för att jag tycker att det är snyggt istället för att byta om för jag tycker att jag ser tjock ut. 
Så i slutändan - man blir vad man tänker. Mitt stora projekt är att alltid handla med kärlek till mig själv och vara snäll mot mig. Testa ni med att göra det ❤️

(null)